Att bygga en stol av plastavfall #2

Detta är andra inlägget i serien om processen av mitt examensarbete i Industridesign (BA) vid Konstfack.

Med repet från Brohäll marin AB som utgångspunkt började jag att prototypa. Under samma period gjorde jag otroligt mycket research på olika biomaterial för att verkligen se om det var plast jag skulle jobba med. Jag läste om allt från avfall som människohår, till kobajs och möbler av återvunnet läder och granbarr. Det gjorde mig säker på att det var plast jag skulle jobba med och ingenting annat. Inte för det här projektet. 🙂

Repet jag fick ur deras papperskorg.
Tvättade det några gånger med grönsåpa.
Visste inte vad jag skulle ha som utgångspunkt vad gäller mått så tog en dansk stol vi hade hemma.

Från början visste jag att jag ville göra en sittmöbel. Det är en vanligt förekommande möbel, som vi vanligen har länge och tar väl hand om, och en möbel som kan erbjuda vila.

Jag tyckte inte alls om formen, radierna jag gjorde, men den var funktionell och bekväm. Ett bra steg på vägen, någonting konkret att analysera och förhålla mig till.

Up Next:

Att bygga en stol av plastavfall #1

Att bygga en stol av plastavfall #1