To Hit That Wall

Från sömnen hör jag hur det börjar ösregna, fåglarna tystnar och vattnet tar över. Regnet ökar igen och jag förstår någonstans att det måste avtagit och börjat om. Nerifrån bryggan hör jag barn leka i vattnet. Jag sätter i öronproppen igen, vänder det tomma örat mot kudden och drar täcket över huvudet som extra isolering. När jag vaknar är klockan tre minuter i fyra.

Kroppen är tung. Jag blir trött av att gå uppför trappan till övervåningen. Jag ligger på soffan, raklång på ena sidan och tittar på en TV-serie. Det är det enda jag orkar göra. Jag sneglar upp på björken utanför fönstret, på hur solen strålar guld genom dess tunna blad, på den blå himlen ovanför den, och jag tänker att det är vackert men idag är det inte för mig. Jag ligger bra här.

//

From the sleep I hear how it starts to rain, the birds fall silent and the water takes over. The rain rises again and I understand somewhere that it must have subsided and started again. From down at the bridge I hear children play in the water. I put the earplug back in, turn the empty ear towards the pillow and pull the blanket over my head as extra insulation. When I wake up it is three minutes to four.

The body is heavy. I get tired of walking up the stairs to the upper floor. I am lying on the couch, straight on one side, watching a TV series. That is the only thing I can do. I look up at the birch outside the window, at how the sun shines gold through its thin leaves, at the blue sky above it, and it’s beautiful, but today it’s not for me. I’m fine here.

Up Next:

Soygurt Avocado Smoothie

Soygurt Avocado Smoothie